TILLIG 502165 uitverkocht !


  27 april 2021.  Train Service Danckaert brengt in samenwerking met Tillig in 2022 een speciale wagon uit in beperkte oplage: ref.: 502165.  De Koninklijke Nederlandse Gist- en Spiritus fabriek in Nederland had, naast een vestiging in Delft, ook een vestiging in Brugge (België). In Brugge spreekt men nog steeds van "de Gistfabriek".
  De Heer Frans G. uit Rotterdam schreef ons op 24 januari 2021: ´´Zelf ben ik destijds betrokken geweest bij de afvoer van deze ketelwagens van de Gistfabriek in Delft naar de SGB in Goes, omdat deze als oefenobject van de bedrijfsbrandweer niet meer van toepassing waren en dreigden gesloopt te worden. Een van de twee ketelwagens is destijds bij de SGB in Goes al weer opgeknapt geworden, en er is destijds al een kleinserie fabrikant die transfersets maakte waarbij mensen zelf een Fleischann model konden herschilderen en van nieuwe opschriften voorzien, maar vooralsnog heeft nog geen enkele grootseriefabrikant een model van de door mij bedoelde ketelwagen uitgebracht. In de hoop dat U met deze informatie iets kunt, hoop ik U hiermee op een leuke mogelijkheid te hebben gewezen, mochten er evenwel nog vragen zijn hoor ik dat uiteraard graag van U.´´

  Wij zijn de Heer G.F. dankbaar voor alle documentatie die hij ons bezorgde, alsook voor het mooie voorstel om deze wagen in mniatuur te maken. Wij hopen dat - dankzij hem - deze prachtige wagen niet in de vergeet-hoek belandt.

  Klik hier voor onze infoflyer.

  Heeft U interesse, bestel deze dan bij uw dealer. Beperkte oplage, 200 stuks. Ref.: 502165.